Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Powerfood Chef Dinner: Steak pre všetkých milovníkov kávy

Viete si predstaviť kombináciu takých skvelých ingrediencií, akými sú hovädzie mäso a lahodná káva? Milovníci kávičky si tentokrát prídu na svoje. Vyskúšajte si pripraviť unikátnu marinádu, ktorá dodá vášmu steaku jedinečnú a nepoznanú chuť, ktorá osloví každého gurmána. Navyše vás toto jedlo výborne zahreje a zasýti.

Powerfood Chef Dinner: Steak pre všetkých milovníkov kávy
16. JAN 2014

Zabezpečte si aspoň 1 čajovú lyžičku jemne mletej kávičky na espresso a ochuťte vaše mäsko jedinečným spôsobom.

Čas prípravy: 10 min.                     Množstvo: 2 osoby 
Čas varenia: 20 min.                      Celkový čas: 30 min.
 

Ingrediencie    

  • hovädzie mäso, roštenka alebo sviečkovica  400 g
  • extra panenský olivový olej 1/3 šálky
  • mleté čili 1 ČL
  • sladká paprika 1 ČL
  • horčičné semeno 1 ČL
  • mletý zázvor 1 ČL
  • cesnak 1 strúčik
  • mletá káva 1 ČL
  • hnedý cukor 1 ČL
  • čierne korenie ½ ČL
  • morská soľ

Príprava

1. V mažiari rozdrvím všetko korenie, rozpučím cesnak, pridám kávu, soľ a olivový olej. Marinádu vtriem do mäsa.

2. Panvicu rozohrejem na vysokú teplotu a sprudka opečiem steak podľa vlastnej preferencie, ideálne štýlom medium (7-8 minút), pričom obraciam každých 15 sekúnd.

3. Po upečení nechám steak odležať tak, aby sa mi aj po prerezaní zachovali jeho šťavy a nevytiekli. Servírujem s grilovanou alebo čerstvou zeleninou podľa vlastného výberu.

Môj tip: Aj keď si mnoho ľudí myslí, že červené mäso zaťažuje a je nezdravé, skutočná pravda je niekde inde. Práve nesprávna kombinácia mäsa so zemiakmi, ryžou, či chlebom je dôvodom priberania a následných zdravotných problémov.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Powerfood Chef Dinner: Steak pre všetkých milovníkov kávy

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.