Powerfood Chef Dinner: Steak pre všetkých milovníkov kávy
Viete si predstaviť kombináciu takých skvelých ingrediencií, akými sú hovädzie mäso a lahodná káva? Milovníci kávičky si tentokrát prídu na svoje. Vyskúšajte si pripraviť unikátnu marinádu, ktorá dodá vášmu steaku jedinečnú a nepoznanú chuť, ktorá osloví každého gurmána. Navyše vás toto jedlo výborne zahreje a zasýti.
Zabezpečte si aspoň 1 čajovú lyžičku jemne mletej kávičky na espresso a ochuťte vaše mäsko jedinečným spôsobom.
Čas prípravy: 10 min. Množstvo: 2 osoby
Čas varenia: 20 min. Celkový čas: 30 min.
Ingrediencie
- hovädzie mäso, roštenka alebo sviečkovica 400 g
- extra panenský olivový olej 1/3 šálky
- mleté čili 1 ČL
- sladká paprika 1 ČL
- horčičné semeno 1 ČL
- mletý zázvor 1 ČL
- cesnak 1 strúčik
- mletá káva 1 ČL
- hnedý cukor 1 ČL
- čierne korenie ½ ČL
- morská soľ
Príprava
1. V mažiari rozdrvím všetko korenie, rozpučím cesnak, pridám kávu, soľ a olivový olej. Marinádu vtriem do mäsa.
2. Panvicu rozohrejem na vysokú teplotu a sprudka opečiem steak podľa vlastnej preferencie, ideálne štýlom medium (7-8 minút), pričom obraciam každých 15 sekúnd.
3. Po upečení nechám steak odležať tak, aby sa mi aj po prerezaní zachovali jeho šťavy a nevytiekli. Servírujem s grilovanou alebo čerstvou zeleninou podľa vlastného výberu.
Môj tip: Aj keď si mnoho ľudí myslí, že červené mäso zaťažuje a je nezdravé, skutočná pravda je niekde inde. Práve nesprávna kombinácia mäsa so zemiakmi, ryžou, či chlebom je dôvodom priberania a následných zdravotných problémov.