Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Polievka Janka Hraška

V rozprávke “Janko Hraško” sa hovorí, že z malých hráškov by mala byť “iba” dobrá hrášková polievka.
Tak sme okúsili a pravda je. Lahodná v lete i v zime.

Polievka Janka Hraška
10. OKT 2013

SUROVINY

(pre 4 osoby)

  • 600 g čerstvého alebo mrazeného hrášku (najlepšia je samozrejme z čerstvého mladého hrašku)
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 zeleninový bujón
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml sladkej smotany (nie je nutné, zvoľte podľa vašej chuti.. polievočka má so smotanou trošku jemnejšiu chuť)
  • petržlenová vňať (výborne sa hodí aj rozmarín)
  • domáce krutóny

POSTUP

Zemiaky nakrájame na kocky a spolu s hráškom ich dáme do hrnca (Tip: za hrsť hrášku si nechajte bokom na servírovanie). Potom zalejeme vodou, tak aby bola cca. 1 cm nad hladinou zeleniny. Necháme zovrieť, pridáme bujón a varíme približne 15 – 25 min. podľa toho či používate čerstvý alebo mrazený hrášok. Keď sú hrášok aj zemiaky mäkké, všetko rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme roztlačený cesnak, smotanku a necháme ešte raz zovrieť. Ak sa vám polievka zdá byť príliš hustá, tak spolu s cesnakom pridajte aj trošku vodu podľa potreby. Dochutíme soľou a korením.

Domáce krutóny zhotovíme tak, že si nakrájame chlebík na malé kocky a na sucho (bez oleja) ho pár minút opražíme na panvici, kým je zlatisto hnedý.

Polievočku servírujeme s domácimi krutónmi, čerstvým hráškom a nasekanou petržlenovou vňaťou (prípadne rozmarínom). Dobrú chuť.


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Polievka Janka Hraška

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.