Pohánkové rizoto so zeleninou
Fitshaker
Rizoto na milión spôsobov pozná každý. Skúšali ste však ryžu nahradiť niečím iným?
10. APR 2015
Suroviny:
- 1 hrnček pohánky
- 2 hrnčeky vody
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 kaleráb
- ½ brokolice
- hrsť fazuľkových strukov
- 1 lyžicu kokosového oleja
- štipka papriky
- štipka kurkumy
- štipka soli
Ako budeme postupovať?
Nakrájame mrkvy a kaleráb na malé kúsky. Na panvicu dáme lyžicu kokosového oleja a necháme ho roztopiť. Následne pridáme nakrájanú mrkvu s kalerábom, posypeme štipkou papriky a kurkumy, premiešame a dusíme. Keď kúsky zmäknú, pridáme na polovicu nakrájané fazuľkové struky a brokolicu a všetko necháme dusiť. Do ďalšieho hrnca vysypeme hrnček pohánky, pridáme dva hrnčeky vody, prisypeme štipku soli, prikryjeme a varíme. Keď sa z hrnca s pohánkou voda vyparí, primiešame ju do podusenej zeleniny a rizoto je hotové. Môžeme podávať spolu s červenou repou, uhorkou a nastrúhaným parmezánom.
Odporúčame prečítať: Kuskusové rizoto s proteínmi
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)