Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Plnený opekaný baklažán s pažítkovou omáčkou

redakcia

Plnený opekaný balkažán s pažítkovou omáčkou je chutné, zdravé a na prípravu jednoduché jedlo. Nezaberie vám viac ako 20 minút.

Plnený opekaný baklažán s pažítkovou omáčkou
17. JAN 2014

Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: predhriatie rúry na 190°C, 15 minút s funkciou Statická 190°C
 

Suroviny: 

  • 1 väčší baklažán, 1 cibuľa, 40 g masla, 6 vajec
  • 100 g postrúhaného ementálskeho syra
  • 1 lyžička posekanej pažítky
  • 1 lyžica hladkej múky na pomúčenie
  • olej na opekanie baklažánu

Pažítková omáčka: 

  • 300 g lahôdkovej sladkej smotany
  • 1 lyžica posekanej pažítky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ

Postup: 

Umytý baklažán pokrájame na kolieska hrubé 0,5 cm. Osolíme ich a necháme odstáť asi 10 minút na sitku, aby vytiekla horkastá šťava. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme rozšľahané osolené vajcia, pažítku a syr. Miešame, kým vznikne praženica. Na každé koliesko položíme trochu praženice a prikryjeme ju druhým kúskom baklažánu. Zľahka poprášime múkou. Rúru prehrievame asi 10 minút na teplotu 190°C. Plech potrieme olejom a poukladáme naň kolieska baklažánu. Podávame s pažítkovou omáčkou.

Pažítková omáčka: 

Do lahôdkovej smotany pridáme prelisovaný cesnak, posekanú pažítku, olivový olej a soľ. Všetko premiešame.

Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Plnený opekaný baklažán s pažítkovou omáčkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.