Plnený opekaný baklažán s pažítkovou omáčkou
Plnený opekaný balkažán s pažítkovou omáčkou je chutné, zdravé a na prípravu jednoduché jedlo. Nezaberie vám viac ako 20 minút.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: predhriatie rúry na 190°C, 15 minút s funkciou Statická 190°C
Suroviny:
- 1 väčší baklažán, 1 cibuľa, 40 g masla, 6 vajec
- 100 g postrúhaného ementálskeho syra
- 1 lyžička posekanej pažítky
- 1 lyžica hladkej múky na pomúčenie
- olej na opekanie baklažánu
Pažítková omáčka:
- 300 g lahôdkovej sladkej smotany
- 1 lyžica posekanej pažítky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
Postup:
Umytý baklažán pokrájame na kolieska hrubé 0,5 cm. Osolíme ich a necháme odstáť asi 10 minút na sitku, aby vytiekla horkastá šťava. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme rozšľahané osolené vajcia, pažítku a syr. Miešame, kým vznikne praženica. Na každé koliesko položíme trochu praženice a prikryjeme ju druhým kúskom baklažánu. Zľahka poprášime múkou. Rúru prehrievame asi 10 minút na teplotu 190°C. Plech potrieme olejom a poukladáme naň kolieska baklažánu. Podávame s pažítkovou omáčkou.
Pažítková omáčka:
Do lahôdkovej smotany pridáme prelisovaný cesnak, posekanú pažítku, olivový olej a soľ. Všetko premiešame.
Zdroj: http://www.whirlpool.sk/recepty/rury