Pikantný kurací koláč
Oľga Bartalská
Koláč môže byť nielen sladkým dezertom, ale pokojne aj ako slaný hlavný chod. Zvládnete ho hravo pripraviť aj vy.
24. SEP 2018
Perfektné proteínové jedlo, ktoré jednak chutí dobre, ale dodá vášmu telu aj potrebné živiny. Trénerka Oľga vám zostavila recept, hoci nemusíte byť športovcom, no máte radi zdravé a chutné jedlá.
Čas prípravy: 60 minút
Porcie: 8
SUROVINY:
- 1 kg kuracích pŕs
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 4 vajcia
- 1 väčšia cibuľa
- 1 ml himalájskej soli
- väčšia štipka mletého čierneho korenia,
- väčšia štipka cesnakového korenia
- väčšia štipka kajenského korenia (podľa toho, aké pikantné jedlo chceme mať)
- 1 PL zmesi korenia – tymián, bazalka, oregano
- 2 PL olivového oleja
POSTUP:
V mixéri rozmixujeme ovsené vločky na múku. Pridáme vajcia, surové, nadrobno nakrájané kuracie prsia – musia byť nakrájané na malé kúsky. Pridáme ešte najemno nakrájanú cibuľu a všetky ostatné ingrediencie.
Všetko spolu poriadne rozmixujeme do hladka – na hladké cesto.
Toto vzniknuté cesto (hmotu) vylejeme do misy na pečenie alebo do formy na pečenie a pečieme 45 – 50 minút na 170 – 180 °C.
Odporúčam pozrieť počas pečenia a vyskúšať špajdlou konzistenciu koláčika, musí byť pekne tuhý a do zlatista upečený.
Kajenské korenie môžete, ale nemusíte použiť, ale ak máte radi pikantné jedlá, tak odporúčam.
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)