Pesto zo sušených paradajok
Dá sa použiť do cestovín, ako nátierka na chlieb či plnka, alebo s chrumkavou čerstvou zeleninou.
1. JUL 2015
Potrebujeme:
- 100 g sušených paradajok
- 50 g slnečnicových semiačok
- malú šalotku
- čerstvú, alebo sušenú bazalku
- 3 malé čerstvé paradajky, alebo jedna veľká
- 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
- čierne korenie
- chilli
- nesolíme, pretože sušené paradajky sú dosť slané!
Postup:
Sušené paradajky necháme na približne 2 hodiny namočené vo vode. Pozor, vodu v ktorej boli, nevylievame. Zároveň môžeme nechať namočené aj slnečnicové semiačka, ktoré takto zo seba uvoľnia viac prospešných látok pre naše telo. Tak a teraz všetky ingrediencie dáme do mixéra a zmixujeme. Podľa konzistencie môžeme pridávať vodu, v ktorej sa namáčali sušené paradajky.
Zdroj: biteme.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Spestrite si zdravé pokrmy pestom
Karfiolový krém s domácim pestom
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)