Pečená radosť - výborné jedlo len zo zeleniny
Toto výborné jedlo zo zeleniny je vhodné konzumovať na obed, ale vzhľadom na vyšší podiel zeleniny, ktorá má nižšiu energetickú hodnotu, je potrebné pridať aj rastlinnú smotanu. Na trhu ich je niekoľko – kokosová, mandľová, sójová, je však potrebné sledovať zloženie. Vyhnite sa produktom, ktoré obsahujú škroby, gumy, „éčka” a konzervanty.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 3
Suroviny
- 200 g cherry paradajok
- 250 g cukety
- 800 g zemiakov
- 60 g červenej cibule
- 10 ml olivového oleja
- 50 – 60 g kokosovej smotany
- bylinky podľa chuti
- soľ
Postup
Rúru predhrejeme na 200 °C. Umyjeme zeleninu a očistíme cibuľu. Cuketu a zemiaky nakrájame na veľmi tenké plátky, pred krájaním ich nešúpeme. Cherry paradajky nakrájame na polovicu a cibuľu zase na tenké plátky.
Navrstvíme na plech zemiaky, cuketu, cibuľu, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ, bylinky a premiešame. Na vrch dáme nakrájané paradajky. Pečieme 20 minút na 200 °C.
Po upečení zeleniny pridáme na vrch kokosovú smotanu.
Hľadáte ďalšie ľahké fit recepty zo zeleniny a ďalších chutných surovín? Nájdete ich v obľúbenom knižnom bestselleri ĽAHKÝ REŠTART. Okrem 75 rýchlych a chutných jedál vás v nej čakajú aj 3 vzorové týždenné jedálničky a 21-dňový plán na nakopnutie spaľovania pod vedením skúsenej výživovej odborníčky a trénerky.