Pridaj sa do Supershape LETNEJ VÝZVY, začať môžeš aj DNES!

Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Cyrila Maščuková

Pohánka je kvalitný zložený sacharid s nízkym GI, ktorý zdvíha glykémiu pozvoľna. Budete sa tak po nej cítiť dlhšie sýto. Obľúbite si jej nenáročnosť na prípravu, keďže sa nevarí. Ako bohatý zdroj rutínu zlepšuje pevnosť ciev a žíl, pomáha znižovať cholesterol , krvný tlak a je známa ako bojovník proti rakovine. Hokaido tekvica je bohatým zdrojom karotenoidov, ktoré sú protizápalové a pomáhajú chrániť kolagenové vlákna – výborná pomoc proti starnutiu :).

Pečená hokaido tekvica s pohánkou zdravé rýchlovky
Zdroj: Cyrila Maščuková
11. NOV 2017

Vhodné pre: Vegetarián, Bez lepku

Porcie: 1 ks

Čas prípravy:  30 min.

Suroviny:

- 40 g pohánky

- 100 g hokaido tekvice

- 70 g póru

- 20 g vlašských orechov 

- 50 g mäkkého kozieho syra

- 1 PL sezámového oleja

- 4 mesiačiky badiánu 

- 1 ČL anízu

- 1/4 ČL fenyklu

- soľ 

hokaido

Postup:

1. Pohánku pripravíme najšetrnejšie ako sa dá, aby sme v nej zachovali všetky výživové hodnoty. Deň vopred si ju namočíme v pomere 1 diel pohánky k 1,5 dielu vody. Pohánka cez noc nabopná a môžeme ju použiť.

2. Cibuľku pokrájame na kocky, dozlatista opražíme a zmiešame s pohánkou.

3. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Hokaido a pór dôkladne umyjeme.

4. Na menší plech dáme papier na pečenie. Hokaido nakrájame na 0,5 cm mesiačiky a pór na kolieska, dáme na plech a jemne osolíme.

5. V mažiari si rozdrvíme koreniny a zmesou posypeme hokaido s pórom. Pokvapkáme olejom.

6. Dáme zapiecť na 15 minút, vyberieme a pridáme vlašské orechy pokrájané na menšie kúsky a po celom plechu rozmrvíme syr.

7. Celé to dáme zapiecť ešte na cca 7 minút. Podávame s miskou zeleného šalátu, ktorý polejeme zmiešanou smotanou s tekvicovým olejom. 

 

Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.