Ovsené lievance Mareka Ďalogu
Šikovný obranca s ofenzívnymi sklonmi. Zvolenský rodák a odchovanec miestneho hokejového klubu. Urastený, no obratný hokejista. Taký je hokejový opis Mareka Ďalogu. A toto sú jeho lievance z knihy HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY.
Celkový čas prípravy: 20 min.
Porcie: 20
Suroviny
- 1 HR acidofilného mlieka
- ½ HR jemných ovsených vločiek
- ½ HR pohánkovej múky
- ½ HR celozrnnej špaldovej múky
- 1 a ½ ČL prášku do pečiva
- ½ ČL sódy bikarbóny
- 2 PL trstinového cukru
- 1 PL mletej škorice
- 2 vajcia
- maslo ghee alebo olej
Postup
V miske si zmiešame ovsené vločky s acidofilným mliekom a necháme ich pár minút napučať. V druhej miske zmiešame všetky ostatné suroviny, a to obe múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor, vajíčka a škoricu. Všetko poriadne premiešame.
Pridáme vločkovú zmes a opäť všetko poriadne zamiešame, až získame vláčne cesto.
Panvicu potrieme maslom ghee alebo olejom a tvarujeme lyžicou lievance, ktoré opečieme z oboch strán, kým jemne zhnednú.
Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.supershape.sk.