Osviežujúca jahodovo-smotanová torta
Máte chuť na nejakú maškrtu? Jahodovo-smotanová torta poteší chuťové poháriky i osvieži.
8. MÁJ 2014
Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- svetlé a kakaové piškóty podľa veľkosti misky
- 2 veľké pochúťkové smotany kyslé (2x500g)
- 1 veľký biely jogurt (500g)
- 300 g jahôd
- 2 banány
- 1 vanilkový cukor
- sójové mlieko (môže byť aj obyčajné)
Postup:
Smotanu, jogurt a jeden balíček vanilkového cukru vymiešame v miske. Svetlé piškóty krátko ponoríme do mlieka a naukladáme na spodok servírovacej nádoby. Banány nakrájame na kolieska, poukladáme na piškóty a polejeme tretinou smotanovej zmesi. Ďalej rovnako postupne vrstvíme: namočené kakaové piškóty, jahody, smotanovú zmes, namočené svetlé piškóty a zvyšnú smotanovú zmes. Navrch naukladáme na plátky nakrájané jahody a dáme približne na hodinku do chladničky.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)