Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Oliverova oriešková torta

A ak má niekto niečo proti cukru - v koláči je hnedý, ktorý obsahuje melasu, a teda v nej minerálne látky, ktoré naše telo potrebuje. Hnedý cukor nie je jed, pokiaľ sa "užíva" s mierou. Mali by sme rozmýšlať nad každým jedlom, ktore ho obsahuje a jesť ho s mierou. 

 

Oliverova oriešková torta
25. APR 2014

Ingrediencie:

Svetlý makový korpus:

  • 5 žĺtok
  • 5 bielok (sneh)
  • 4-5 PL hnedého cukru (alebo podľa chuti)
  • 3 PL olivového oleja
  • 5 PL na jemno mletého kokosu
  • 6 PL mletých mandlí
  • 3 PL celého nemletého maku
  • 1 KL prášku do pečiva
  • môže byť vanilka – struk

 
Tmavý kakaový korpus:

  • 3 žĺtka
  • 3 bielka (sneh)
  • 4 PL hnedého cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 zarovnané PL kakaa
  • 4 PL mletých mandlí
  • 4 PL mletých vlašských orechov
  • ½ KL prášku do pečiva

 
Gaštanová plnka:

  • gaštanové pyré
  • trocha ryžovej alebo špaldovej smotany (ak nemáte tak sójové alebo ryžové mlieko)

 
Vanilková plnka:

  • BIO vanilkový puding Alnatura – DM
  • 4 PL cukru
  • na potretie korpusov marhuľový džem (alebo podľa chuti)

 
Postup:

Svetlý korpus:

Žĺtka vymiešame s cukrom na penu, postupne prilievame olej. Zvlášť v miske vymiešame bielka. Do žĺtkovej peny opatrne s vareškou vmiešavame na striedačku po lyžičkách sneh z bielok a mandle, kokos, kypriaci prášok do pečiva a mak. Vylejeme do tortovej formy, ktorej spodok sme vystlali papierom na pečenie a boky vymátili maslom a vysypali celozrnnou múkou. Pečieme na 170 stupňov Celzia asi 15 minút. Či je cesto hotové, vyskúšame špajdlou, ktorou doň pichneme, ak sa prilepí, je ešte surové a treba ho piecť. Po vychladnutí vyberieme z formy a preložíme na papier na pečenie. Tento korpus by mal byť hrubší, budeme ho ešte prekrajovať.

Tmavý korpus:

Žĺtka vymiešame s cukrom na penu, postupne prilievame olej. Pridáme kakao a šlaháme ďalej. Zvlášť v miske vymiešame bielka. Do žĺtkovej peny opatrne s vareškou vmiešavame na striedačku po lyžičkách sneh z bielok, mandle, mleté vlašské orechy a kypriaci prášok. Vylejeme do pripravenej formy (ako predtým) a pečieme asi 10-15 minút tým istým spôsobom.

Gaštanová plnka:

Gaštanové pyré rozmrazíme pri izbovej teplote, prilejeme trošku rastlinnej smotany a vymiešame na krém.

Vanilková plnka:

Vanilkový puding rozmiešame v 300 ml sójového mlieka, pridáme cukor a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť pričom ho stále miešame, aby sa nevytvorili hrudky.

Prvý korpus preložíme na papieri na pečenie spodnou stranou nahor, opatrne odstránime papier na pečenie a prekrojíme na dve rovnaké polovice. 

Každú potrieme džemom. Na spodnú polovicu ešte na džem natrieme gaštanovú plnku. Priložíme celým tmavým korpusom znova vrchnou stranou nadol, odstránime papier na pečenie a potrieme džemom a vanilkovou plnkou. Prikryjeme posledným zvyškom cesta a polejeme roztopenou čokoládou.

 


Autor článku

bencova

Zuzana Benčová

Aktívne sa venujem zdravému životnému štýlu, najmä zdravému vareniu. Som zakladateľkou stránky www.fitrecepty.com, kde zverejňujem svoje bezmäsité recepty spolu s FOTO postupom, a tiež všetko dôležité o zdraví a výžive. A sem tam aj pár príbehov naviac, aby sme pri snahe zdravo variť nezabudli žiť, radovať sa a milovať :)

http://www.fitrecepty.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Oliverova oriešková torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.