Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Nepečený čokoládový koláč

Týmto koláčom potešíte nielen milovníkov zdravého životného štýlu.

Nepečený čokoládový koláč
30. JUN 2015

Suroviny na 26 cm tortovú formu

Cesto:

  • 1 1/2 hrnčeka makadamových orechov, alebo kešu
  • 1/4 hrnčeka nepraženého kakaa
  • 3 PL ryžového sirupu
  • 1 ČL vanilkového prášku
  • štipka soli

Plnka:

  • 1 väčšie avokádo
  • 1/2 hrnčeka ryžového sirupu
  • 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
  • 1/2 hrnčeka mandľového masla
  • 1/2 hrnčeka nepraženého kakaa

Poleva:

  • 1/4 hrnčeka kokosového oleja
  • 1/4 hrnčeka ryžového sirupu
  • 1/4 hrnčeka nepraženého kakaa
  • 1/2 ČL vanilkového prášku
  • štipka soli

Postup:

Makadamové orechy zmixujte na jemnú múčku, prípadne môžete nechať aj väčšie kúsky, ak máte radi chrumkavé. V kuchynskom robote zmiešajte orechy, kakao, sirup, vanilku a soľ na pevnú zmes. Netreba to príliš dlho mixovať, stačí niekoľko minút, aby to nebolo príliš olejnaté. Môžete to poriadne premiešať aj rukami. Presuňte do tortovej formy a pomocou prstov vyplňte spodok a boky formy.

V kuchynskom robote rozmixujte avokádo, sirup, mandľové mlieko a soľ na jemnú konzistenciu. Potom pridajte zvyšné suroviny a znova všetko rozmixujte na hustejší krém. Vylejte na orechové cesto vo forme a odložte do mrazničky na 4 hodiny.

Polevu si pripravíte zmiešaním všetkých surovín v miske vo vodnom kúpeli. Vo väčšom hrnci priveďte vodu do varu a potom na to položte misku. Za občasného miešania nechajte rozpustiť kokosový olej a premiešajte s ostatnými surovinami. Vylejte na zmrazenú tortu a znova zmrazte na 10 minút. Môžete podávať.

Ja som túto tortu nechala v mrazničke cez noc, lebo som ju robila neskoro večer, a preto je poleva tuhšia a pevnejšia. Nemusí byť však až taká pevná. Tortu môžete uchovávať v mraziaku max. 2 týždne.

Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Fitness tiramisuVraj tiramisu nemôže byť diétne a zdravé? A veru môže!

 

 

 

Mrkvová tortaMrkvová torta

 

 

 

Pomarančová tortaPomarančová torta

 


Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nepečený čokoládový koláč

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.