Nepečený čokoládový koláč
Týmto koláčom potešíte nielen milovníkov zdravého životného štýlu.
Suroviny na 26 cm tortovú formu
Cesto:
- 1 1/2 hrnčeka makadamových orechov, alebo kešu
- 1/4 hrnčeka nepraženého kakaa
- 3 PL ryžového sirupu
- 1 ČL vanilkového prášku
- štipka soli
Plnka:
- 1 väčšie avokádo
- 1/2 hrnčeka ryžového sirupu
- 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
- štipka soli
- 1/2 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka mandľového masla
- 1/2 hrnčeka nepraženého kakaa
Poleva:
- 1/4 hrnčeka kokosového oleja
- 1/4 hrnčeka ryžového sirupu
- 1/4 hrnčeka nepraženého kakaa
- 1/2 ČL vanilkového prášku
- štipka soli
Postup:
Makadamové orechy zmixujte na jemnú múčku, prípadne môžete nechať aj väčšie kúsky, ak máte radi chrumkavé. V kuchynskom robote zmiešajte orechy, kakao, sirup, vanilku a soľ na pevnú zmes. Netreba to príliš dlho mixovať, stačí niekoľko minút, aby to nebolo príliš olejnaté. Môžete to poriadne premiešať aj rukami. Presuňte do tortovej formy a pomocou prstov vyplňte spodok a boky formy.
V kuchynskom robote rozmixujte avokádo, sirup, mandľové mlieko a soľ na jemnú konzistenciu. Potom pridajte zvyšné suroviny a znova všetko rozmixujte na hustejší krém. Vylejte na orechové cesto vo forme a odložte do mrazničky na 4 hodiny.
Polevu si pripravíte zmiešaním všetkých surovín v miske vo vodnom kúpeli. Vo väčšom hrnci priveďte vodu do varu a potom na to položte misku. Za občasného miešania nechajte rozpustiť kokosový olej a premiešajte s ostatnými surovinami. Vylejte na zmrazenú tortu a znova zmrazte na 10 minút. Môžete podávať.
Ja som túto tortu nechala v mrazničke cez noc, lebo som ju robila neskoro večer, a preto je poleva tuhšia a pevnejšia. Nemusí byť však až taká pevná. Tortu môžete uchovávať v mraziaku max. 2 týždne.
Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Vraj tiramisu nemôže byť diétne a zdravé? A veru môže!