Nekvasený ražný chlieb od pani Jarky
Tento recept na chutný chlebík nám poslala naša čitateľka, pani Jarka. Tešíme sa, že máme ďalší skvelý recept, o ktorý sa s vami veľmi radi podelíme.
SUROVINY
- 1 kg ražnej múky
- 1/2 l acidofilného mlieka
- 1 čl soli
- 2 čl sódy bikarbóny (neprežeňme množstvo, inak bude v chlebíku cítiť sódu)
POSTUP
Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju. A dáme mu formu nízkeho bochníka – keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry.
Do cesta môžeme počas miesenia pridať ľanové semienka, slnečnicové semienka alebo tekvicové. Rovnako môžeme vrch bochníka potrieť vodou a posypať semienkami. Fantázii sa medze nekladú. Chlebík je veľmi chutný, vhodný aj ako príloha pri diéte na odstránenie kandidy.
Zdroj foto: Jarka Hríbiková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bochníky z ražnej a konopnej múky s avokádom
Nosnou zložkou je ražná celozrnná múka.
Celozrnný chlieb s grahamovou múkou
Tento chlieb je veľmi jednoduchým domácim výrobkom a zvládnu ho aj začiatočníci.
Domáci chlieb s červenou šošovicou
Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza.
Súvisiace články
TOP články
Cviky a tréningy
Pre akčné dievčatá: S tabatou spáliš tuk, zlepšíš kondičku a spevníš svaly
Tabata tréning na spálenie sviatočných kalórii
Dva typy tréningov, vďaka ktorým získate telo bohyne
Každý tréning musí spĺňať jedno dôležité kritérium, inak nefunguje
Vyskúšajte supertrénig. Plyometrické cviky zlepšia vašu silu i kondíciu