Mrkvový fit koláč s čokoládou
Tento koláč obsahuje ľahko stráviteľné suroviny s bohatým zložením vitamínov a minerálov. S použitím rastlinného mlieka je vhodný aj pre ľudí s intoleranciou laktózy. Strúhaný kokos vieme nahradiť napr. bielym sezamom.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 20
Suroviny
- 2 HR strúhanej mrkvy
- 2 HR strúhaného kokosu
- 1 HR mlieka
- 1 HR špaldovej hladkej múky
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 1 PL mletej škorice
- 3/4 HR kokosového oleja
- 3/4 HR trstinového cukru
- 1 kvalitnú horkú čokoládu na varenie
- 1 PL ghí masla
Postup
Všetky suroviny zmiešame v miske. Malý plech veľkosti 35 x 25 cm vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na plech.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Prichystáme si ghí maslo, počkáme, kým sa roztopí a do hrnca dáme na kocky nakrájanú horkú čokoládu. Celý čas, až kým sa čokoláda neroztopí, pomaly miešame.
Celý koláč potrieme čokoládovou zmesou a necháme stuhnúť.
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.