Mrkvovo-kokosový koláč z Telerána
Mrkva nikdy nechutila tak dobre. Spríjemníte si chvíle rýchlym koláčikom pre celú rodinu.
Ocitli sme sa všetci doma a verte mi, že denno denne počúvam od detí, že sú hladné a samozrejme si pýtajú aj nejaké tie maškrty. Tento koláčik robím veľmi často, pretože spojenie mrkvy, kokosu a orechov chutí fantasticky. Potrebujete len pár ingrediencií a navyše ho máte rýchlo hotový. Verím, že tento koláč si obľúbite rovnako ako my doma.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 20
Suroviny:
Cesto:
- 2 HR (hrnčeky) strúhanej mrkvy
- 2 HR strúhaného kokosu
- 1 HR mlieka
- 1 HR špaldovej hladkej múky
- 1/2 ČL (čajovej lyžice) sódy bikarbóny
- 1 PL (polievková lyžica) mletej škorice
- 3/4 HR kokosového oleja
- 3/4 HR trstinového cukru
- Orechy
Poleva:
- 1 kvalitnej horkej čokolády na varenie
- 1 PL ghee masla
Postup:
Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame v miske.
Malý plech veľkosti 35 x 25 cm vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na plech. Na vrch môžeme posypať orechy.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Prichystáme si ghee maslo, počkáme, kým sa roztopí a do hrnca dáme na kocky nakrájanú horkú čokoládu. Rozpustíme vo vodnom kúpeli. Celý čas, až kým sa čokoláda neroztopí a pomaly miešame.
Celý koláč potrieme čokoládovou zmesou a necháme stuhnúť.
Pokiaľ hľadáte rýchle, a pritom zdravé inšpirácie na varenie a pečenie, skúste to s kuchárkou ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. Nájdete v nej 85 chutných receptov, s ktorými si pripravíte jedlo na každú časť dňa, a to do 30 minút. Táto obľúbená kuchárka obsahuje recepty na raňajky, desiate, obed, olovrant, či večeru. Inšpirovať sa môžete tiež chutnými polievkami, či nápojmi. Prispeli do nej svojimi obľúbenými receptami naj tréneri, ako aj známe osobnosti Slovenska, ktorí preferujú zdravý životný štýl.