Mrkvovo-karfiolová pizza
Máte radi pizzu, ale hľadáte zdravšiu alternatívu? Tú nasledujúcu si pripravíte jednoducho do 30 minút, z bežne dostupných surovín. Zdravý a chutný základ pizze si môžete ozdobiť podľa svojho želania.
Celkový čas prípravy: 30 minút
Porcie: 2
Suroviny:
- 1 karfiol
- 2 vajcia
- 2 väčšie nastrúhané mrkvy
- ½ ČL morskej soli
- ½ ČL sušeného oregana
- ½ ČL sušenej bazalky
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- 50 g nastrúhaného ovčieho syra
Postup:
Karfiol nakrájame na malé ružičky a rozmixujeme v mixéri. Rozmixovaný karfiol dáme na panvicu a cca 5 minút ho opekáme.
Karfiol dáme do misky s ostatnými ingredienciami a premiešame.
Vzniknuté cesto dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie do tvaru pizze.
Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia asi 15 – 20 minút. Pizzu si ozdobíme podľa vlastnej fantázie a chuti.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 1083 kJ/257 kcal, 12 g tukov, 17 g bielkovín, 18 g sacharidov
Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.