Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Mrkvové mafiny s ananásom

Patricia Zlámalová

Týmto jednoduchým, no chutným receptom potešíte celú rodinu. 

Mrkvové mafiny s ananásom
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
7. MAR 2019

Príprava: 55 minút

Počet porcií: 12

Suroviny na cesto:

  • 2 vajcia
  • 1 ½ šálky polohrubej múky
  • 1 ¼ ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka najemno nasekaných vlašských orechov
  • štipka soli
  • 1 ČL škorice
  • ½ ČL muškátového orieška
  • ½ ČL sušeného zázvoru
  • 1 balíček vanilkového cukru alebo 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 šálky najemno nastrúhanej mrkvy
  • ½ šálky nadrobno nakrájaného ananásu

Krém:

  • 250 g mascarpone alebo krémového syra Philadelphia
  • 4 PL zmäknutého masla
  • 100 g bielej čokolády
  • 2 PL pomarančovej šťavy

Postup:

Zmiešame vajcia, cukor, vanilkový cukor (vanilkový extrakt). Pridáme olej, nadrobno nastrúhanú mrkvu, nahrubo nastrúhaný ananás. Premiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový oriešok, zázvor a mleté orechy.

Do mafinovej formy dáme papierové košíčky a naplníme ich do ¾ pripraveným cestom. Rúru zahrejeme na 175 stupňov Celzia a pečieme 25 – 30 minút.

Následne si pripravíme krém. Mascaropone zmiešame s pomarančovou šťavou, zmäknutým maslom a bielou čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli. Pripraveným krémom naplníme cukrárske vrecko a dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec mafiny ozdobíme.

Výživové hodnoty/1 ks: 2363 kJ/562 kcal, 34 g tukov, 7 g bielkovín, 54 g sacharidov, GL priemer 20

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mrkvové mafiny s ananásom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.