Mrkvové mafiny s ananásom
Týmto jednoduchým, no chutným receptom potešíte celú rodinu.
Príprava: 55 minút
Počet porcií: 12
Suroviny na cesto:
- 2 vajcia
- 1 ½ šálky polohrubej múky
- 1 ¼ ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ½ šálky trstinového cukru
- ½ šálky rastlinného oleja
- 1 šálka najemno nasekaných vlašských orechov
- štipka soli
- 1 ČL škorice
- ½ ČL muškátového orieška
- ½ ČL sušeného zázvoru
- 1 balíček vanilkového cukru alebo 1 ČL vanilkového extraktu
- 3 šálky najemno nastrúhanej mrkvy
- ½ šálky nadrobno nakrájaného ananásu
Krém:
- 250 g mascarpone alebo krémového syra Philadelphia
- 4 PL zmäknutého masla
- 100 g bielej čokolády
- 2 PL pomarančovej šťavy
Postup:
Zmiešame vajcia, cukor, vanilkový cukor (vanilkový extrakt). Pridáme olej, nadrobno nastrúhanú mrkvu, nahrubo nastrúhaný ananás. Premiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový oriešok, zázvor a mleté orechy.
Do mafinovej formy dáme papierové košíčky a naplníme ich do ¾ pripraveným cestom. Rúru zahrejeme na 175 stupňov Celzia a pečieme 25 – 30 minút.
Následne si pripravíme krém. Mascaropone zmiešame s pomarančovou šťavou, zmäknutým maslom a bielou čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli. Pripraveným krémom naplníme cukrárske vrecko a dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec mafiny ozdobíme.
Výživové hodnoty/1 ks: 2363 kJ/562 kcal, 34 g tukov, 7 g bielkovín, 54 g sacharidov, GL priemer 20
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.