Mini frittaty s hráškom a špenátom
„Vajíčka považujem hneď po mäse za najvýživnejšiu potravinu živočíšneho pôvodu. V mojom jedálničku majú nezastupiteľnú úlohu. Používam ich rada, pretože ich príprava je nesmierne jednoduchá a rýchla. Navyše čokoľvek z nich vytvoríte, je chutné, dajú sa kombinovať so zeleninou, koreninami či syrmi", vraví Natália Spišiaková v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.
Inšpirujte sa receptom od Natálie a poďme si spoločne pripraviť tieto chutné mini frittaty.
Vhodné pre: vegetarián, bez lepku
Porcie: 3
Čas prípravy: 25 min.
Suroviny:
4 vajcia
3 PL strúhaného parmezánu
1/3 hrnčeka čerstvého alebo mrazeného hrášku
1 jarná cibuľka
1 PL masla ghí
soľ podľa potreby
korenie podľa potreby
hrsť čerstvých špenátových listov
Postup:
1. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
2. Cibuľku si nakrájame na drobné kolieska a opražíme ju na masle ghí.
3. Vo väčšej mise si metličkou rozšľaháme vajíčka, pridáme k nim opraženú cibuľku.
4. Špenát nakrájame nadrobno a spolu s parmezánom, soľou, korením a hráškom pridáme ku vajíčkam.
5. Formu na mafiny si vytrieme zvyšným maslom ghí a vajíčkovú zmes vylejeme do otvorov. Pečieme 20 minút.
Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.