Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Mandľové biscuits

Skúste tieto koláčiky upiecť napríklad k blížiacemu sa Silvestru. Sú zdravé a veľmi chutné!

Mandľové biscuits
27. DEC 2013

Suroviny:

  • 4 bielky
  • 100g práškového cukru
  • 90g hrubej múky
  • 100g nelúpaných mandlí
  • Amaretto likér
  • maslo a hrubá múka na vysypanie formy

Postup:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého po lyžiciach vmiešame preosiaty cukor. Mala by nám vzniknúť hustá, lesklá hmota. Prisypeme do nej múku, premiešame a nakoniec pridáme celé mandle. Mandle môžete deň pečením naložiť v amarette,majú potom nezameniteľnú arómu. Cesto rozotrieme do vymazanej a vysypanej formy (srnčí chrbát). Pečieme v predohriatej rúre na 160 stupňoch Celzia asi 25 minút dozlatista.

Po vytiahnutí z rúry necháme biskvit na chvíľu vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme na mriežku. Necháme ho cca 12 hodín vychladnúť a spevniť. Potom biskvit nakrájame ostrým nožom na tenké plátky a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (na 140-tke asi 35 minút). Počas pečenia ich viackrát otočíme, aby boli rovnomerne prepečené a chrumkavé.


Autor článku

foodbloggerka

Tatiana Leová

Už odmalička som sa rada motala v kuchyni. Rada varím tradičné veci netradične, niekedy cielene vyhľadávam netradičné ingrediencie a snažím sa ich zakomponovať do jedla. Pri varení kladiem dôraz na kvalitné sezónne a lokálne suroviny, ktoré neprecestovali polku zemegule a veľa vecí si vyrábam sama doma.

http://foodbloger.com/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mandľové biscuits

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.