Mandľové biscuits
Skúste tieto koláčiky upiecť napríklad k blížiacemu sa Silvestru. Sú zdravé a veľmi chutné!
Suroviny:
- 4 bielky
- 100g práškového cukru
- 90g hrubej múky
- 100g nelúpaných mandlí
- Amaretto likér
- maslo a hrubá múka na vysypanie formy
Postup:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého po lyžiciach vmiešame preosiaty cukor. Mala by nám vzniknúť hustá, lesklá hmota. Prisypeme do nej múku, premiešame a nakoniec pridáme celé mandle. Mandle môžete deň pečením naložiť v amarette,majú potom nezameniteľnú arómu. Cesto rozotrieme do vymazanej a vysypanej formy (srnčí chrbát). Pečieme v predohriatej rúre na 160 stupňoch Celzia asi 25 minút dozlatista.
Po vytiahnutí z rúry necháme biskvit na chvíľu vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme na mriežku. Necháme ho cca 12 hodín vychladnúť a spevniť. Potom biskvit nakrájame ostrým nožom na tenké plátky a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie (na 140-tke asi 35 minút). Počas pečenia ich viackrát otočíme, aby boli rovnomerne prepečené a chrumkavé.