Makové slivkové knedle bez lepku, vajec a laktózy
Obdobie jesene bolo vždy sezónou slivkových knedlí a slivkových koláčov.
21. NOV 2014
Odporúčame prečítať: Cviklový krém s bryndzovými šúľancami
Suroviny:
- 300 g uvareného pšena
- 50 g kukuričnej múky
- 15 g kukuričného škrobu
- štipka soli
Postup:
Uvarené a vychladnuté pšeno zmiešajte s kukuričnou múkou a škrobom. Je dôležité do prosa zapracovať obe suroviny. Ak je to veľmi suché, pridajte malé množstvo vody (nie viac). Cesto nechajte chvíľu postáť. Vytvarujte z neho šúľance, alebo vytvorte slivkové knedle. Vodu v hrnci priveďte k varu, osoľte ju, šúľance a knedle do nej vložte. Znížte prívod tepla a varte niekoľko minút,kým knedle nevyplávajú na povrch. Vyberte ich, posypte makom, orechmi, opraženou strúhankou, alebo tvarohom. Polejte maslom, ghee, alebo kokosovým olejom (pri alergii na mliečnu bielkovinu, alebo intolerancii na laktózu).
Odporúčame prečítať: Domáce zemiakovo-makové šúľance
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1967
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)