Vyformuj sa do plaviek za 28 dní­ v BIKINI VÝZVE

Maková bublanina Ota Haščáka

Oto Haščák

Tento rýchly, jednoduchý a pritom chutný fit recept obľubuje aj výborný hokejista Oto Haščák, ktorý sa oň s nami podelil. Viete ho pripraviť so sezónnym ovocím, ktoré je práve dostupné a máte poruke.

Maková bublanina Ota Haščáka
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
30. JUN 2022

Celkový čas prípravy: 45 min.

Porcie: 8

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 80 g kokosového cukru
  • 240 g pomletého maku
  • 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 150 g ríbezlí
  • 1 ČL (bezfosfátového) prášku
  • do pečiva
  • kokosová múčka alebo
  • bezlepková strúhanka
  • štipka soli
  • maslo na vymastenie formy

Postup

Žĺtka oddelíme od bielok a vyšľaháme ich s kokosovým cukrom do peny. Pridáme pomletý mak, prášok do pečiva, štipku soli a biely jogurt, prípadne kyslú smotanu. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zapracujeme do zmesi.

Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali kokosovou múčkou. Na vrch naukladáme červené ríbezle. Bublaninu pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C.

Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.supershape.sk.

Supershape


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Maková bublanina Ota Haščáka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3354
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.