Maková bublanina Ota Haščáka
Tento rýchly, jednoduchý a pritom chutný fit recept obľubuje aj výborný hokejista Oto Haščák, ktorý sa oň s nami podelil. Viete ho pripraviť so sezónnym ovocím, ktoré je práve dostupné a máte poruke.
Celkový čas prípravy: 45 min.
Porcie: 8
Suroviny
- 4 vajcia
- 80 g kokosového cukru
- 240 g pomletého maku
- 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 150 g ríbezlí
- 1 ČL (bezfosfátového) prášku
- do pečiva
- kokosová múčka alebo
- bezlepková strúhanka
- štipka soli
- maslo na vymastenie formy
Postup
Žĺtka oddelíme od bielok a vyšľaháme ich s kokosovým cukrom do peny. Pridáme pomletý mak, prášok do pečiva, štipku soli a biely jogurt, prípadne kyslú smotanu. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zapracujeme do zmesi.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali kokosovou múčkou. Na vrch naukladáme červené ríbezle. Bublaninu pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C.
Ďalšie chutné fit recepty od tých najlepších trénerov a známych osobností nájdete aj v knihách z našej produkcie na www.supershape.sk.