Maková bábovka
Chutná maškrta bez výčitiek, ktorú máte hotovú v priebehu hodiny. Vhodná do práce, na výlet, ale aj na sviatočný stôl.
Príprava: 60 minút
Počet porcií: 15
Suroviny:
- 200 g ryžovej múky
- 150 g mletého maku
- 3 vajíčka
- 250 ml mlieka
- 4 PL medu
- 2 ml makového oleja
- mletá škorica
- kypriaci prášok
- 2 stredné veľké jabĺčka
Postup:
Jabĺčka ošúpeme a nakrájame nahrubo. Pridáme mak, múku, škoricu, prášok do pečiva a žĺtky. Všetko spolu premiešame a následne pridáme mlieko, makový olej a med. Opäť premiešame. Ak je zmes hustá, prilejeme trochu mlieka a opäť premiešame. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom primiešame do zmesi. Ak je všetko dobre zmiešané, tak cesto vlejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 35 – 45 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks: 721 kJ, 172 kcal, 7 g tukov, 5 g bielkovín, 22 g sacharidov, GL priemer 14
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.