Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Maková bábovka

Oľga Bartalská

Chutná maškrta bez výčitiek, ktorú máte hotovú v priebehu hodiny. Vhodná do práce, na výlet, ale aj na sviatočný stôl.

Makova babovka
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
18. APR 2019

Príprava: 60 minút

Počet porcií: 15

Suroviny:

  • 200 g ryžovej múky
  • 150 g mletého maku
  • 3 vajíčka
  • 250 ml mlieka
  • 4 PL medu
  • 2 ml makového oleja
  • mletá škorica
  • kypriaci prášok
  • 2 stredné veľké jabĺčka

Postup:

Jabĺčka ošúpeme a nakrájame nahrubo. Pridáme mak, múku, škoricu, prášok do pečiva a žĺtky. Všetko spolu premiešame a následne pridáme mlieko, makový olej a med. Opäť premiešame. Ak je zmes hustá, prilejeme trochu mlieka a opäť premiešame. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom primiešame do zmesi. Ak je všetko dobre zmiešané, tak cesto vlejeme do formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 35 – 45 minút.

Výživové hodnoty na 1 ks: 721 kJ, 172 kcal, 7 g tukov, 5 g bielkovín, 22 g sacharidov, GL priemer 14

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Maková bábovka

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.