Mätovo-medovková limonáda
Čaje môžem piť celý deň a každý deň, studené, horúce, ľadové, s medom, bez medu, s mliekom, bez mlieka, indické, čínske, japonské, slovenské lúčne, zelené, čierne, bylinkové, biele, levanduľové, jednoducho som "čaja čajová". A hoci tento experiment nie je čajom v pravom slova zmysle - aj preto som ho nazvala limonádou - je úžasne osviežujúci práve v týchto horúčavách.
Potrebujete na 1 liter čajo-limonády:
- hrstisko mäty
- hrstisko medovky
- 2 PL medu
- 1 chemicky neošetrený/dobre umytý citrón
- kopec ľadu
Postup:
Bylinky umyte pod studenou tečúcou vodou, aby sa zbavili zeminy, špiniek, pavučiniek. Lístky natrhajte, vložte do čajníka a zalejte horúcou vodou. Zakryte tanierikom, nechajte dvadsať minút lúhovať. Ochuťte citrónovou šťavou, zvyšok citrónu nakrájajte na estetické kolieska, vložte do pohárov naplnených ľadom. Do čaju zamiešajte med, nechajte trošku vychladnúť, okoštujte, ochuťte a nalievajte do pohárov. Ozdobte lístkami mäty.