Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Lososovo-zemiakový šalát

Eva Dvoráčková

Hľadáte zdravšiu alternatívu k vyprážanému kaprovi a majonézovému šalátu? Vyskúšajte nasledujúci fit recept.

Lososovo zemiakovy sala
Zdroj: Tatiana Gernátová
18. DEC 2018

Príprava: 15 minút

Počet porcií: 4

SUROVINY:

  • maličké zemiaky
  • smotana na varenie
  • 1 PL dijonskej horčice
  • kôprová vňať
  • šťava z 1 citróna
  • reďkovky nakrájané na jemné koliečka
  • fenikel nakrájaný na jemno
  • filé z čerstvého lososa
  • biele korenie
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP:

Lososa umyjeme, položíme kožou dole do zapekacej misky, trochu osolíme a okoreníme a dáme piecť.

Keď je upečený, necháme ho trochu vychladiťa vidličkou naporciujeme na menšie kúsky.

Zemiačky dobre umyjeme a uvaríme v šupke, v osolenej vode. Vodu zlejeme, zemiaky necháme trochu vychladnúť a prekrojíme na polky.

Smotanu dobre zmiešame s nasekanou kôprovou vňaťou, šťavou z citróna a dijonskou horčicou. Touto omáčkou prelejeme zemiaky, pridáme trochu bieleho korenia, reďkovky, fenikel a dobre zmiešame vo veľkej miske. Nakoniec pridáme na vrch kúsky lososa. Hotovo :)

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.

banner nabita

AUTORKA RECEPTU:

Máte kaloricky vyváženú stravu?

Eva Dvoráčková

profesionálna trénerka

Od roku 2003 žije v Spojených Arabských Emirátoch, konkrétne v Dubai. Pracovala ako komerčná a fashion modelka a následne od roku 2012 ako profesionálna fitness trenérka, s certifikáciou od American Council on Exercise. Venuje sa osobnému a tiež skupinovému tréningu. Špecializuje sa na ženy a na chudnutie. Je spoluautorkou viacerých kníh o varení, organizuje semináre a na svojom instagram profile motivuje verejnosť k zdravému životnému štýlu.


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Lososovo-zemiakový šalát

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.