Lososovo-zemiakový šalát
Hľadáte zdravšiu alternatívu k vyprážanému kaprovi a majonézovému šalátu? Vyskúšajte nasledujúci fit recept.
Príprava: 15 minút
Počet porcií: 4
SUROVINY:
- maličké zemiaky
- smotana na varenie
- 1 PL dijonskej horčice
- kôprová vňať
- šťava z 1 citróna
- reďkovky nakrájané na jemné koliečka
- fenikel nakrájaný na jemno
- filé z čerstvého lososa
- biele korenie
- soľ
- čierne korenie
POSTUP:
Lososa umyjeme, položíme kožou dole do zapekacej misky, trochu osolíme a okoreníme a dáme piecť.
Keď je upečený, necháme ho trochu vychladiťa vidličkou naporciujeme na menšie kúsky.
Zemiačky dobre umyjeme a uvaríme v šupke, v osolenej vode. Vodu zlejeme, zemiaky necháme trochu vychladnúť a prekrojíme na polky.
Smotanu dobre zmiešame s nasekanou kôprovou vňaťou, šťavou z citróna a dijonskou horčicou. Touto omáčkou prelejeme zemiaky, pridáme trochu bieleho korenia, reďkovky, fenikel a dobre zmiešame vo veľkej miske. Nakoniec pridáme na vrch kúsky lososa. Hotovo :)
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.
AUTORKA RECEPTU:
Eva Dvoráčková
profesionálna trénerka
Od roku 2003 žije v Spojených Arabských Emirátoch, konkrétne v Dubai. Pracovala ako komerčná a fashion modelka a následne od roku 2012 ako profesionálna fitness trenérka, s certifikáciou od American Council on Exercise. Venuje sa osobnému a tiež skupinovému tréningu. Špecializuje sa na ženy a na chudnutie. Je spoluautorkou viacerých kníh o varení, organizuje semináre a na svojom instagram profile motivuje verejnosť k zdravému životnému štýlu.