Suroviny na 2 porcie:
- 2 ks lososa
- 100 g zeleninovej zmesi (zelené fazuľky a špenát)
- 80 g obilniny quinoa
- 10 ks cherry paradajok
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL korenie na ryby
- 2 ČL fermentovanej sójovej omáčky
- 1 PL provensálskych byliniek
- 1 PL slnečnicových semiačok
Postup:
Prichystáme si wok s pokrievkou, do ktorého dáme 2 polievkové lyžice olivového oleja a rozmrazené filé z lososa. Pridáme korenie na ryby, posypeme bylinkami a grilujeme z oboch strán cca 5 minút (wok necháme počas grilovania uzavretý, aby sa nám losos zbytočne nevysušil).
Medzitým si v inej panvici pripravíme zeleninový mix (restujeme na kokosovom oleji cca 10 minút). Quinou premyjeme a varíme v jemne osolenej vode cca 20 minút (pripravujeme podobne ako ryžu). Nakrájame si čerstvé cherry paradajky, a keď sa nám ryba dogriluje, vhodíme ich do woku a necháme podusiť cca 5-10 minút.
Na záver decentne dochutíme sójovou omáčkou a dekorujeme slnečnicovými semiačkami, prípadne ešte posypeme troškou provensálskych byliniek.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Avokádovo-mangový šalát s lososom