Lenivá sobota: horúce ovocie
Ideálna kombinácia na horúce ovocie, mimochodom, skvele sa hodí na chatu alebo na párty - žiadna starosť s receptom vlastne nie je. No verte mi, že na to, aký úžasne jednoduchý je tento mišmaš, budete sa zalizovať až za ušami.
Takže pre 4 osoby si pripravte:
- 4 broskyne - odkôstkované
- 4 marhule - odkôstkované
- 200 g čerstvého alebo mrazeného drobného ovocia (maliny, čučoriedky, černice...)
- 2 panáky Grand Marnier (jeden kopnite do seba)
- hrsť čerstvej mäty
- 2 lyžice medu
- pol šálky trstinového cukru
- troška citrónovej šťavy
- škorica
Postup:
Ovocie umyte, odkôstkujte, nakrájajte, uložte na plech.Prisypte aj drobné ovocie, ja som použila mrazené, lebo práve také som mala. Jemnučko premiešajte, posypte škoricou, zalejte medom a likérom. Ulejte si tiež. A ešte raz. Primiešajte cukor (podľa chuti - ak je ovocie kyslejšie, tak si doprajte viac). Polejte troškou citrónovej šťavy, zatraste plechom, zakryte alobalom a dajte na 20 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pár minút pred dokončením vmiešajte do voňavej zmesi nadrobno nakrájanú mätu. Ja som mala mlsné chúťky, a tak som dozdobila ovocie aj čerstvou šľahačkou, ale s vanilkovou zmrzlinou nemá tiež chybu.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2012/06/leniva-nedela.html