Kuskus so zeleninou a krevetami Jána Laca
"Je na každom, čo mu najviac zapasuje. My obmieňame aj kuracie prsia, aj bravčovú panenku namiesto kreviet," hovorí k tomuto obľúbenému receptu hokejista Ján Laco.
Celkový čas prípravy: 30 min.
Porcie: 4
Suroviny
- 300 g kreviet
- 1 ČL olivového oleja
- šťava z ½ citróna
- 4 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- 1 menšia cuketa
- 2 mrkvy
- 1 menšia brokolica
- 300 g cherry paradajok
- 1 konzerva kukurice
- 2,5 dcl kuskusu
- 700 ml vývaru
- jarná cibuľka
- soľ
Postup
Na olivovom oleji podusíme krevety asi 10 minút, pridáme šťavu z citróna, cesnak, soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Môžeme ich podliať aj 1 dcl bieleho suchého vína, pokiaľ ich nebudú konzumovať deti.
Na druhej panvici si usmažíme na troche oleja nakrájanú cuketu, mrkvu, brokolicu, jarnú cibuľku, kukuricu a rozpolené paradajky. Pridáme soľ a korenie a smažíme na woku asi 15 minút.
Zeleninu odstavíme z varnej dosky a pridáme k nej kuskus. Všetko spolu zamiešame a zalejeme vývarom. Prikryjeme pokrievkou a necháme kuskus „napučať“ zhruba 10 minút.
Chcete sa stravovať zdravšie a pritom chutne? Inšpirujte sa obľúbenými kuchárskymi knihami z produkcie Supershape. Nájdete v nich výborné fit recepty ako aj užitočné tipy od tých najlepších trénerov a známych osobností zo sveta zdravia. Vyberte si na www.supershape.sk a obohaťte vašu stravu ešte dnes.