Kokoska á la Dida
Didiana
Živí sa rozprávaním vo Fun rádiu a rýchlymi jedlami. Chcete rysovať? Dajte si jej kokosku a máte fit večeru.
19. SEP 2018
Moderátorku Dagmar Dianová netreba extra predstavovať. Volajú ju Didi a menej sa o nej vie, že perfektne a fit varí. Vyskúšaj super bielkovinovú večeru, jednoduchú na prípravu.
Čas prípravy: 45 minút
Počet porcií: 4
SUROVINY:
- 800 g morčacieho alebo kuracieho mäsa (mäso sa môže aj vynechať)
- 1 cuketa (alebo brokolica), 20 g červenej šošovice
- 1 paprika, 3 čerstvé baranie rohy
- 1 batat
- 3 šalotky, trochu zázvoru
- 1 ČL kurkumy
- 1 čili paprička
- 1 ČL červenej papriky
- ½ ČL korenia garam masala (nemusí byť)
- soľ, olivový alebo kokosový olej
- 3 hrnčeky vody
- kokosové mlieko
- 1 limetka (prípadne citrón)
POSTUP:
Do vyššieho hrnca pridáme olej. Šalotku pokrájame nadrobno a na kokosovom alebo olivovom oleji opražíme.
Dáme pozor, aby sa nepripálila, preto ju občas premiešame. Ak sa pripáli, tak bude pripálená :)
Na opraženú šalotku dáme korenie, zmes miešame, necháme minútku opražiť a potom pridáme mäso.
Počkáme, kým sa stiahne, občas premiešame a takto varíme asi 20 minút.
Ďalej pridáme kokosové mlieko, všetku zeleninu a varíme ďalších 15 minút.
Potom dochutíme soľou, šťavou z limetky alebo citróna a podávame. Komu sa žiada, môže si do kokosky pridať napríklad uvarenú quinou alebo ryžu.
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)