Kari panvica s celozrnnými tagliatelle
Keď mám uviesť, aké jedlá varím najradšej, tak sú to práve jedlá z panvice. Zbožňujem zmesi zeleniny, ryže, cestovín a chutných omáčok.
11. APR 2015
Suroviny:
- 10 ružičiek mrazenej, alebo čerstvej brokolice
- 1 biele prírodné tofu
- 1/2 balenia špaldových celozrnných tagliatelle
- kokosový olej na pečenie
- hrsť cviklových listov
Omáčka:
- 1 ČL mierne pikantnej kari pasty
- 1 ČL kari korenia
- 1/2 plechovky kokosového mlieka
- 1/2 plechovky drvených paradajok
- 5 ks sušených paradajok
- 1 ČL brezového cukru
- himalájska soľ a korenie podľa potreby
Postup prípravy:
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode al dente. Brokolicu 10 minút naparíme. Medzitým si na panvici orestujeme na kokosovom oleji tofu. Mierne ho posolíme. Naparenú brokolicu necháme chvíľku restovať aj s tofu. Pripravíme si omáčku rozmixovaním všetkých ingrediencií na omáčku. Omáčku prilejeme k tofu, pridáme uvarené cestoviny a chvíľku asi 3 minútky ich spolu prevaríme. Odstavíme, vychladíme, pridáme cviklové listy a konzumujeme.
Odporúčame prečítať: Cestoviny s avokádom
Zdroj receptu: http://www.zdravienatanieri.sk/zdrave-recepty/recept/kari-panvica-s-celozrnnymi-tagliatelle/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)