Karfiolovo-mrkvové fašírky
Jednoduchý obed na prípravu, ktorý vás zasýti, dodá živiny a pohladí chuťové poháriky.
Príprava: 50 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- menší karfiol
- zväzok mrkvy
- 3 vajcia
- korenie
- soľ
- 100 g šunky
- 100 g nastrúhanej mozzarelly
- 100 g rozmixovaných ovsených vločiek
- 2 PL olivového oleja
Postup:
Karfiol nakrájame na drobné kúsky a dáme variť. Očistíme si mrkvu a dáme ju variť vcelku spolu s karfiolom.
Uvarený karfiol scedíme a necháme odkvapkať. Uvarenú mrkvu nastrúhame a pridáme ku karfiolu. Ak by ste mali väčšie kúsky, popučte ho na menšie časti.
K uvarenej zelenine pridáme zvyšné suroviny a všetko spolu premiešame. Vytvarujeme fašírky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia cca 30 minút.
Výživovú hodnoty na 1 porciu: 1647 kJ/392 kcal, 17 g tukov, 22 g bielkovín, 36 g sacharidov, GL priemer 2
Extra tip: Z mrkvy a karfiolu si môžete pripraviť aj karfiolovo-mrkvovú pizzu.
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.