Karfiolové placky obalené v parmezánovej strúhanke
Je úplne jedno, či si pripravíte placky, krokety, alebo fašírky. V každej variante chutia vynikajúco!
14. JAN 2018
Tento týždeň som tieto placky pripravovala v Teleráne, kde sme si ukázali celý postup, ktorý je veľmi nenáročný. Doma ich pripravujem pravidelne, nakoľko si ich deti veľmi obľúbili. Ak práve nemáte karfiol, siahnuť môžete aj po brokolici alebo inej zelenine.
Suroviny:
1 karfiol
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
200g strúhaného syra
štipka kurkumy
soľ
ovsené vločky
parmezán
kukuričné corn flakes
bylinky
Postup:
- Uvaríme si karfiol do mäkka. Následne ho precedíme a necháme poriadne odkvapkať. Ak ostane príliš mokrý, môže to spôsobiť, že násladne celá zmes, ktorú bude treba obaliť v strúhanke bude vláčna a nepodari sa to.
- Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a opražíme na oleji do zlatista.
- Karfiol si v miske rozpučíme na kašu. Pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, syr, vajíčko, soľ a kurkumu, a všetko poriadne premiešame.
- Pokiaľ chceme placky sýtejšie alebo je zmes riedka, môžeme pridať napríklad ovsené vločky, ktoré necháme predtým napučiť v horúcej vode. Použiť môžete aj quinou, bulgur alebo jačmené krúpy.
- Medzitým si pripravíme strúhanku. Rozmixujeme kukuričné corn flakes na hladkú múku. Vysypeme do misky, kde pridáme nastrúhaný parmezán, bylinky (bazalka, oregáno), trochu soli a červenej papriky.
- Z hustej zmesi si odoberieme kúsok, v rukách vytvarujeme guličku, ktorú obalíme v strúhanke.
- Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, že položíme “guličku” na papier a lyžicou vytvarujeme tenké placky.
- Dáme piecť na 15 minúť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Posledných 5 minút prepneme rúru na teplovzdušnú, placky tak budú omnoho viac chrúmkavejšie.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)