Jemné pyré z 3 druhov zeleniny
Broňa Horváthová
Šošovica, mrkva a petržlen. To sú tri hlavné ingrediencie na prípravu tohto pokrmu.
7. JAN 2014
Na 2 porcie si pripravte
- hrnček červenej šošovice
- 5 mrkiev, použila som mladé, šťavnaté
- 2 veľké petržleny
- kúsok masla
- soľ
Do hrnca hodíte šošovicu, na kocky nakrájané mrkvy a petržleny, zalejete vodou, osolíte a varíte do zmäknutia. Ja som nepočkala, kým sa vyparí všetka voda, ale trošku som jej nechala. Potom všetko rozmixovala tyčovým mixérom, pridala trošičku masielka a ochutila soľou. Jasné, že vegáni môžu nahradiť maslo olivovým olejom!
Zdroj: http://www.delisssima.com/2013/02/jemne-pyre-z-3-druhov-zeleniny.html
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)