Jednoduchý quinoa šalát (nielen) na cesty
Jana Šimkovičová
Zobrať so sebou na výlet ľahké a zdravé jedlo je maličkosť, ak máte trošku času na jeho prípravu. Zaberie vám pár minút a chutí skvelo v studenej aj teplej verzii.
3. AUG 2018
Recept: (pre 4 osoby)
200 g quinoa
150 g tuniaka
150 g hrášku
150 g zelenej fazuľky
100 g červenej šošovice
maslo / maslo ghí
4 strúčiky cesnaku
štipka soli
1 PL tekvicového oleja
Postup:
- Quinou prepláchneme studenou vodou a dáme variť, aby voda bola tesne nad ňou. Uvaríme do mäkka.
- Na masle alebo ghí si opražíme na drobno nakrájaný cesnak. Pridáme hrášok a zelenú fazuľku a podusíme do mäkka.
- Osobitne si uvaríme červenú šošovicu.
- Pokiaľ nechceme použiť tuniaka z konzervy, pripravíme si surovú rybu na masle. Rybu nakrájame na drobné kúsky a pridáme k zelenine.
- Nakoniec primiešame uvarenú quinou a šošovicu. Všetko spolu premiešame a jemne osolíme.
- Dochutíme štipkou kurkumy a 1 polievkovou lyžicou tekvicového oleja.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)