Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Jarné špargľové cestoviny

Helena Ballová

Rýchlo hotové a chutné cestoviny so špargľou, cherry paradajkami a mladou zelenou cibuľkou.

Jarné špargľové cestoviny
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
23. APR 2020

Príprava: 20 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • špargľa
  • mladá zelená cibuľka
  • cherry paradajky
  • maslo
  • soľ
  • olivový olej
  • korenie
  • cestoviny

Postup:

Špargľu očistíme škrabkou približne od polovice, spodnú drevnatú časť odrežeme. (Nebojte sa odstrániť celú drevnatú čast, tá varením nezmäkne a môže pokaziť celú vašu snahu.)

Nakrájame na kúsky cca 5 cm, dáme na 3 minúty variť do vriacej osolenej vody a scedíme. (Do vody, kde sa varila špargľa, môžeme vhodiť drevnaté časti, ktoré sme predtým odstránili, a urobiť si vývar na zeleninovú polievku.)

Na olivovom oleji si zľahka prehrejeme mladú zelenú cibuľku, pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, osolíme, okoreníme a na strednom plameni restujeme 3 minúty. Pridáme scedenú špargľu a prehrievame spolu 1 – 2 minúty.

Odstavíme, vmiešame maslo z chladničky so šťavou, ktorú pustili paradajky, sa nám vytvorí „omáčka“.

Cestoviny vyberieme z vody, nepremývame, nemusia byť úplne odkvapkané a pridáme do panvice. Premiešame a podávame. Môžeme zľahka posypať parmezánom.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 2140 kJ/509 kcal, 27 g tukov, 10 g bielkovín, 52 g sacharidov, GL priemer 14

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

Banner_Nabita kucharka_600x300px


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jarné špargľové cestoviny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.