Jablkový chlieb
Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v čase Vianoc. Je to jemný zákusok s vôňou škorice, jabĺk a orieškov.
30. DEC 2014
Čo budeme potrebovať:
- 450 g jabĺk
- 50 g mandlí
- 50 g sušených hrozienok
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 50 g cukru
- 15 g kakaového prášku
- 5 g škorice
- prášok do pečiva
Postup:
Jablká olúpeme, pokrájame na malé kocky, zasypeme 50 g cukru a necháme odstáť 12 hodín. Škoricu, kakao a prášok do pečiva zmiešame s múkou, hrozienkami a pridáme jablká. Cesto vložíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 60 minút pri teplote 175 °C. Ak je cesto veľmi tuhé, pridáme 3 lyžice jablkového džúsu, alebo pomarančovej šťavy. Chlebík zabalený vo fólii vydrží dlhšie chutný. Ak chcete ušetriť 2 g tuku na porciu, vynechajte mandle. Jedna porcia je cca 55 g.
Odporúčame prečítať: Domáci chlieb s červenou šošovicou
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1033
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)