Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Jablkový chlieb

Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v čase Vianoc. Je to jemný zákusok s vôňou škorice, jabĺk a orieškov.

Jablkový chlieb
30. DEC 2014

Čo budeme potrebovať:

  • 450 g jabĺk
  • 50 g mandlí
  • 50 g sušených hrozienok
  • 250 g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g cukru
  • 15 g kakaového prášku
  • 5 g škorice
  • prášok do pečiva

Postup:

Jablká olúpeme, pokrájame na malé kocky, zasypeme 50 g cukru a necháme odstáť 12 hodín. Škoricu, kakao a prášok do pečiva zmiešame s múkou, hrozienkami a pridáme jablká. Cesto vložíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 60 minút pri teplote 175 °C. Ak je cesto veľmi tuhé, pridáme 3 lyžice jablkového džúsu, alebo pomarančovej šťavy. Chlebík zabalený vo fólii vydrží dlhšie chutný. Ak chcete ušetriť 2 g tuku na porciu, vynechajte mandle. Jedna porcia je cca 55 g.

Odporúčame prečítať: Domáci chlieb s červenou šošovicou

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1033

 


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablkový chlieb

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.