Jablkovo-proteínové tyčinky
V týchto horúčavách vás zasýtia a sú výživné.
9. JUL 2015
Ingrediencie:
- 1 väčšie jablko
- 2 vajcia
- 170 g bieleho gréckeho jogurtu
- 30 g proteínového prášku (najlepšie vanilka, sladený stéviou)
- štipka škorice
Postup prípravy:
Jablká si nakrájame na malé kocky a opečieme ich na suchej panvici spolu so štipkou škorice (zhruba 3 minúty). V miske si spolu poriadne zmiešame jogurt, vajcia a proteínový prášok. Ak nepoužívate sladený proteínový prášok, pridajte do cesta kúsok stévie podľa chuti. Do cesta primiešame opečené jablká a vylejeme ho do formy na chlieb (prípadne inej), vystlanej papierom na pečenie. Ak používate silikónovú formu, nemusíte použiť papier na pečenie. Cesto pečieme 40 minút pri 180 stupňoch. Po dopečení necháme cesto vychladnúť, následne ho vyberieme z formy a nakrájame.
Tip:
- Pri pečení je vhodnejšie používať proteínový koncentrát, alebo mix koncentrátu s izolátom, pretože výsledné produkty upečené s proteínovým izolátom sú príliš suché.
Zdroj receptu: HD fitness
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)