Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky – bezlepková

Múky, ktoré som zvolila sú veľmi výživné a nutrične hodnotné aj pre deti pre obsah bielkovín, minerálov, vlákniny a esenciálnych aminokyselín /lyzín v amarantovej múke/.

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky – bezlepková
16. MÁJ 2014

Potrebujeme:

  • 170 g ryžovej múky
  • 130 g kokosovej múky nie strúhaného kokosu
  • 110 g amarantovej alebo pohánkovej hladkej múky
  • 300 g bieleho jogurtu
  • 1 dcl mlieka
  • 150 g masla živočíšneho  82%  rozpusteného nie horúceho
  • 3 vajíčka
  • 50 g mandľové lupienky bio
  • 1 lyžica veľkých kokosových lupienkov na dekoráciu
  • 700 g strúhaných jabĺk
  • 100 g kokosového cukru môžete dať trstinový
  • 2 ks a pol  prášku do pečiva alebo cca 30gr
  • 1 malá lyžička škorice

Postup:

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt, mlieko a nahrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne zľahka premiešavame. Pridáme mandle /časť odložíme na dekoráciu povrchu/  a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28-30 cm. Povrch ozdobíme mandľovými a kokosovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre pomaly 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky – bezlepková

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.