Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Hráškovo-špaldové muffiny s marcipánom

Muffinky sú veľmi jemné a mäkké a cítiť z nich mandle a marcipán. No a hlavne namiesto polovice múky je tam rozmixovaný zelený hrášok. Ten je dôležitý pre zdravé  oči /karotenoidy/ a pevné kosti  /vitamín K pomáha v spolupráci s vitamínom D zabudovať všetky živiny do kostí/ a ešte obsahuje vlákninu a vitamíny skupiny B a ďalšie minerály. Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času.

Hráškovo-špaldové muffiny s marcipánom
30. APR 2014

Potrebujeme:

  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 200 g mrazeného hrášku mierne rozmrazeného
  • 90 g marcipánu prírodného mandľového
  • 80 g cukru trstinového
  • 3 dcl acidofilného mlieka izbovej teploty
  • 150 g rozpusteného masla
  • 2 vajíčka
  • 40 g bezfosfátového prášku do pečiva
  • malá kávová  lyžička škorice
  • forma na muffiny
  • papierové košíčky na muffiny výška 3cm

Postup:

V mise vymiešame rozpustené maslo, vajíčka, cukor a acidofilné mlieko. Pridáme doň múku, prášok do pečiva a škoricu. Premiešame. Zelený rozmrazený hrášok, alebo čerstvý rozmixujeme s marcipánom na hladkú kašu. Ak to robíte z čerstvého hrášku, pridáte 2 lyžice vody. Kaša musí byť jemná, bez šupiek, treba mixovať  dlhšie. Hráškové pyré vmiešame do cesta a dôkladne zapracujeme varechou miešaním. Cesto musí byť hustejšie a musí sa pomaly liať. Košíčky umiestnime do formy a naplníme asi 1 cm od okraja cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20-22 minút. Muffiny vyberieme z formy, poukladáme na podnos, najlepšie drevený, a necháme vychladnúť. Z tejto dávky by vám malo vyjsť cca 22 muffiniek.


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hráškovo-špaldové muffiny s marcipánom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.