Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke

O tom, že aj fašírky sú zdravé, sa presvedčíte v nasledovnom recepte.

Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
15. JUL 2014

Na prípravu cca 15 ks fašírkových menších bochníčkov potrebujeme:

  • 1 sladký zemiak /batát/
  • 1 hrnček mrazeného hrášku
  • 3 vajíčka
  • 1/3 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/3 hrnčeka nasekanej pažítky
  • 1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
  • 3 PL domácej strúhanky aj do zmesi
  • soľ
  • korenie
  • cca 7 krajcov vysušeného špaldového bio chleba
  • kokosový tuk na opečenie

Postup prípravy:

Batát si nastrúhame nahrubo do misy. Hrášok necháme povoliť tak, že ho chvíľu ohrejeme na panvici. Ak máte čerstvý hrášok - super! Tento krok vynechajte. Hrášok popučíme pučidlom na zemiaky, ale nie úplne na kašu. Zmiešame s batátom. Prídáme vňať, pažítku, nastrúhaný syr, domácu strúhanku a všetko pekne spolu premiešame. Pridáme vajcia, osolíme a okoreníme. Strúhanku si urobíme tak, že jednoducho rozmixujeme vysušený chlieb na strúhankovú konzistenciu. Tvarujeme fašírky, nalepíme na ne strúhanku z každej strany a pečieme na kokosovom tuku dozlatista. Podávame s čerstvými šalátovými listami a jogurtovým dresingom.



 


Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.