Hráškovo-batátové fašírky v domácej strúhanke
O tom, že aj fašírky sú zdravé, sa presvedčíte v nasledovnom recepte.
Na prípravu cca 15 ks fašírkových menších bochníčkov potrebujeme:
- 1 sladký zemiak /batát/
- 1 hrnček mrazeného hrášku
- 3 vajíčka
- 1/3 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate
- 1/3 hrnčeka nasekanej pažítky
- 1/2 hrnčeka nastrúhanej goudy
- 3 PL domácej strúhanky aj do zmesi
- soľ
- korenie
- cca 7 krajcov vysušeného špaldového bio chleba
- kokosový tuk na opečenie
Postup prípravy:
Batát si nastrúhame nahrubo do misy. Hrášok necháme povoliť tak, že ho chvíľu ohrejeme na panvici. Ak máte čerstvý hrášok - super! Tento krok vynechajte. Hrášok popučíme pučidlom na zemiaky, ale nie úplne na kašu. Zmiešame s batátom. Prídáme vňať, pažítku, nastrúhaný syr, domácu strúhanku a všetko pekne spolu premiešame. Pridáme vajcia, osolíme a okoreníme. Strúhanku si urobíme tak, že jednoducho rozmixujeme vysušený chlieb na strúhankovú konzistenciu. Tvarujeme fašírky, nalepíme na ne strúhanku z každej strany a pečieme na kokosovom tuku dozlatista. Podávame s čerstvými šalátovými listami a jogurtovým dresingom.