Hrachové bochníčky plné zdravia
Sú skvelé pre všetkých aktívnych ľudí, pretože posilňujú nervy a podporujú tvorbu svaloviny.
Suroviny:
- 250 g hrachu
- 2-3 bobkové lístky
- 2 mrkvy
- 2 lyžice tahini
- 2-3 lyžice tekvicového (príp. iného) oleja
- 2 lyžice maha korenia (alebo môžeme namiesto maha korenia pridať kari korenie)
- soľ (himalájska/morská)
- akékoľvek semienka (použila som ľanové, slnečnicové a tekvicové dopredu namočené)
Postup:
Hrach si dopredu namočíme. Vodu zlejeme, hrach ešte prepláchneme a dáme variť do novej vody s bobkovým listom (čili papričkami) a kto by chcel zvýšiť nutričnú hodnotu hrachových bochníčkov, môže si pridať k hrachu i cca 5 cm kúsok riasy (napr. kombu, alebo wakame). Pri tomto recepte som použila práve riasu kombu. Ja osobne používam riasy pri varení strukovín, obilnín a niekedy i polievok. Keď je hrach uvarený domäkka, vyberieme bobkový list a zmixujeme hrach na kašu. Pridáme tahini pastu, tekvicový olej, semienka, soľ, koreniny a nastrúhanú mrkvu. Na plech si dáme papier na pečenie a formujeme malé bochníčky, ktoré si môžeme ešte posypať rôznymi semienkami. Cez leto nám bude stačiť slniečko, ktoré bochníčky trošku vysuší, ale ja som ich teraz dala do rúry na cca 20 minút pri teplote 150 ̊C tak, aby chytili kôrku. Zvrchu budú chrumkavé a vo vnútri mäkké.