Homemade oatmeal cookies
Broňa Horváthová
Nič nie je lepšie, ako sa pri dobrej knihe a čaji zahryznúť do domácich chrumkavých ovsených cookies. Hoci do nich ide málo cukru a takmer žiadna múka, vďaka sušenému ovociu vás zachránia pri vlčom hlade a vyriešia aj chuť na sladké. A spravíte si ich za dvadsať minút!
17. APR 2014
Suroviny:
- 1 vajce
- balíček škoricového cukru
- balíček vanilkového cukru
- 2/3 šálky polohrubej múky (používam klasické americké odmerky)
- 1/2 ČL sódy bikarbóny rozpustenej v 1 PL vody
- 1/2 cup masla
- 1/2 ČL soli
- 1 1/2 cup ovsených vločiek
- 1/4 cup pohánkových vločiek
- 1/4 cup sójových vločiek
- 1 cup sušeného ovocia nakrájaného nadrobno (marhule, brsunice, hrozienka...)
- pár posekaných orechov a veľká kocka kvalitnej horkej čokolády, tiež posekaná nadrobno
Postup:
Múku zmiešame s cukrom, soľou, sódou bikarbónou, pridáme vajce a zvyšok surovín. Tvarujeme guľky, ktoré rozložíme na plech a rukou uťapkáme do placky. Pečieme 8-10 minút dozlatista v rúre vyhriatej na 190°C.
Zdroj: http://www.delisssima.com/2012/04/homemade-oatmeal-cookies.html
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)