Gurmet dezert s pistáciovým krémom bez výčitiek
Pripravte si delikátny gurmet dezert zo samých dobrých ingrediencií, z ktorého nemusíte mať žiadne výčitky.
Budete potrebovať:
- hrsť orieškov podľa preferencie, alebo mix orieškov
- lyžicu kvalitného olivového oleja, napríklad De Ortegas od Powerlogy
- lyžicu na jemno nasekaného rozmarínu
- lyžičku himalájskej soli
- ovocie podľa preferencie, my odporúčame napríklad figy, hrušku a banán
- lyžicu pistáciového krému Powerlogy
Postup:
Rúru si vyhrejete na 180°C. Oriešky dajte na plech a rovnomerne pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou a rozmarínom. Pečte až kým sú orechy zľahka zhnednuté asi 10 – 15 minút, každú chvíľu ich môžete pomiešať. Nechajte vychladnúť a podávajte s nakrájaným čerstvým ovocím poliate pistáciovým krémom Power Pistacchio.
Viac o pistáciovom kréme Power Pistacchio:
Pistáciový krém je v zahraničí oceneným Gourmet produktom, ktorý vnikol spojením myšlienok Dušana Plichtu, zakladateľa konceptu Powerlogy a majstra kuchára Martina Záhumenského. V unikátnej receptúre nájdete lahodné spojenie kvalitných pistácií a výberového olivového oleja s jemným prisladením kokosového cukru. Pistáciový krém môžete vyskúsat aj ako klasickú N-tellu na priamu konzumáciu len tak na lyžicu a podľa chuti s banánom, jahodami alebo broskyňami. Zakomponovať do lahodných smoothies, shakeov alebo pudingov, či ako prísadu do granoly.
Podrobnosti o príbehu tohto unikátneho produktu sa dočítate v tomto článku.