Gazpacho - zdravé osvieženie pre horúce dni
Pre jedného polievka, pre iného drink či smoothie. Zdravé gazpacho máte hotové za pár minút!
Keď som bola mladšia a slobodná, v Španielsku som strávila veľmi veľa času :) Táto krajina mi aj svojou kuchyňou veľmi ulahodilo. Jednu z vecí, ktorú som si osvojila a priniesla domov je aj gazpacho. V Španielsku ho podávajú ako polievku. Ja ho zvyknem vypiť ako smoothie.
Gazpacho pre mňa znamená aj skvelú vitamínovú bombu. Posúďte sami podľa zloženia. Pripraviť si ho môžete podľa svojich chutí, mne najviac chutí kombinácia nižšie.
Porcie: 2
Suroviny:
- 5 ks paradajok
- 1 menšia uhorka
- 1 väčší strúčik cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- kúsky ošúpaného jablka
- listy bazalky
- petržlenová vňať
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
- vajíčko na tvrdo na dochutenie
Postup:
Paradajky zbavíme šupky. Ideálne tak, že ich na chvíľu vložíme do vriacej vody a keď praskne šupka, vyberieme ich z vody. Vložíme ich do mixéra. Pridáme ošúpanú uhorku, cesnak, olivový olej, bylinky, soľ, korenie a všetko spolu rozmixujeme. Jablko pridať nemusíte. Je pre tých, ktorým je cesnak ťažký na žalúdok. Rozmixovaný nápoj dáte schladiť do chladničky.
Ak chcete gazpacho využiť ako polievku, ktorá vás viac zasýti, pridajte si na vrch nakrájanú uhorku alebo vajíčko natvrdo.
Dobrú chuť! :)