Fitness sviečková
Ako pripraviť chutnú fit sviečkovú, ktorá dostane aj tých najväčších gurmánov?
Príprava: 45 minút
Porcie: 4
Suroviny:
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 2 ks batatov
- soľ
- 1 l vody
- čierne a nové korenie
- 1 cibuľa
- strúčik cesnaku
- 3 ks mrkvy
- 4 – 5 ks petržlenu
- petržlenová vňaťka
- kôpor
- 1 biely jogurt
- čerstvé maslo
- 4 ks cherry paradajok na ozdobenie
- mätové lístky
Postup:
Hovädzie mäso umyjeme, vložíme do tlakového hrnca, pridáme vodu, soľ, čierne a nové korenie, očistený strúčik cesnaku a celú cibuľu. Necháme zovrieť a varíme na miernom ohni 35 minút.
V druhom hrnci si pripravíme očistený petržlen a mrkvu, pridáme vodu, soľ a varíme 15 minút.
Bataty si pripravíme zvlášť a varíme ich v šupke v osolenej vode, pokým nezmäknú.
Keď sa mäso uvarí, odstavíme ho z ohňa a necháme vypariť. Popritom si precedíme petržlen a mrkvu. Oddelíme a odoberieme mrkvu, ktorú nakrájame na kolieska a použijeme na ozdobenie.
Petržlenové pyré rozmixujeme, pridáme trochu masla, jogurtu a dosolíme, môžeme pridať aj vňaťku a kôpor. Bataty si očistíme a servírujeme pokrájané na kolieska.
Výživové hodnoty na 1porciu: 3207 kJ/801 kcal, 41 g tukov, 58 g bielkovín, 37 g sacharidov, GL priemer 3
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.
AUTOR RECEPTU: