Fit karbonátky Janka Lašáka
Tento rýchly, chutný a pritom zdravý recept je obľúbeným jedlom hokejového brankára Jána Lašáka.
Celkový čas prípravy: 40 min.
Porcie: 10 kusov
Suroviny
- 150 g červenej šošovice
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- 50 g bezlepkovej strúhanky
- bezlepkové ovsené vločky
- morská alebo himalájska soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- mletá rasca
- kvalitné maslo alebo olivový olej
Postup
1. Šošovicu zalejeme 300 ml vody a necháme variť, kým nezmäkne.
2. Medzitým si na masle dozlatista opražíme cibuľu a pretlačený cesnak.
3. K uvarenej šošovici pridáme opraženú cibuľu s cesnakom, vajíčka, nastrúhanú mrkvu, bezlepkovú strúhanku a ostatné koreniny. Zmes poriadne premiešame.
4. Ak je zmes stále riedka, odporúčame pridať ešte bezlepkové ovsené vločky, ktoré zmes zahustia. Keď je zmes dostatočne hustá, môžeme z nej tvarovať fašírky.
5. Fašírky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme piecť v rozohriatej rúre na 170 °C asi 20 minút.
Ďalšie chutné recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.