Fit cheesecake
Je to vynikajúci dezert, ktorý chutí a aj vyzerá perfektne.
7. MAR 2016
SUROVINY
cesto
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- 3 lyžice rapadury alebo hnedého cukru
- 1 vajíčko
- 70 g masla
- 1 kopcovitá KL kypriaceho prášku do pečiva
náplň
- 2 x 250 g jemného tvarohu (môžu byť aj tri, koláč bude vyšší)
- 1 kelímok bieleho jogurtu (napr. aktivia)
- podľa chuti cukor alebo med (ja som použila 2 PL medu a 1 PL hnedého cukru)
- 2 celé vajíčka
POSTUP
Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré sa bude dať vaľkať. Ak je cesto príliš riedke, použite viac múky, ak je, naopak, sypké, pridajte vodu. Vyvaľkáme kruh, ktorý položíme do okrúhlej formy (aj po okrajoch). Zmiešame spolu tvaroh, jogurt, vajíčka a med alebo cukor, nalejeme do formy a pečieme asi 30 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.
Zdroj receptu: fitrecepty.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Tento koláč sme s dcérkou vymysleli spontánne
Čokoládový cheesecake z tvarohu
Tvaroh je výborným zdrojom bielkovín a vápnika.
Plný tvarohu, maku i kokosu. Skvelá pochúťka.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)