Fašírky z červenej šošovice
Sú lahodné, sýte a zdravé, ako stvorené na fit obed či večeru.
Celkový čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 12
Suroviny:
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 80 g jemných ovsených vločiek
- 120 g červenej šošovice
- 3 PL slzovky
- 1 jarná cibuľka
- 1 ČL himalájskej soli
- 1 ČL korenia na fašírky
- 1 PL horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajíčko
- strúhanka na obalenie fašírok
Postup:
Červenú šošovicu uvaríme domäkka v 150 ml vody.
Medzitým si dáme variť slzovku v 220 ml vody a varíme ju 20 minút. Ak pridáme kombu riasy, dodáme jej minerály a skrátime čas varenia.
Ovsené vločky zalejeme teplou vodou na 1 minútu, nech napučia.
Všetky suroviny dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Zo zmesi tvarujeme okrúhle fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak sa ponáhľame, môžeme fašírky opražiť na malom množstve ghí masla.
Podávame s novými zemiakmi pripravenými v pare, s jarnou cibuľkou a dižónskou horčicou.
Výživové hodnoty na 1 porciu: 1880 kJ/447 kcal, 11 g tukov, 42 g sacharidov, 25 g bielkovín, GL priemer 100 g 10
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.