Efektívna treska po španielsky
Jednoduchý pokrm vhodný ako obed, ľahkú večeru alebo jedlo po cvičení.
Celkový čas prípravy: 20 minút
Porcie: 2
Suroviny:
- 200 g bielej tresky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok petržlenu
- 1 citrón
- 1 ČL kurkumy alebo šafranu
- 1 čerstvá čili paprička
- olivový olej
- morská soľ
Postup:
Na tenké plátky si pokrájame cesnak, posekáme čili a petržlen aj so stopkami.
Na panvici si zohrejeme olivový olej. Na miernom ohni pomaly osmažíme cesnak, čili a petržlen.
Pridáme väčšie kúsky tresky a štedro posolíme morskou soľou. Opekáme cca 3 minúty pri jemnom prehadzovaní.
Na záver dochutíme šťavou z citróna a čerstvým petržlenom.
Podávame s listovým šalátom a kúskom domáceho pečiva, ideálne zo špaldovej alebo kamutovej múky.
Výživové hodnoty/1 porcia: 1209 kJ/287 kcal, 8 g tukov, 32 g sacharidov, 21 g bielkovín, GL priemer 0
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.