Dvojfarebná bezlepková bábovka
Počas chladných dní príde šálka čaju so zdravou a chudnou bábovkou viac ako vhod.
6. JAN 2015
Čo budeme potrebovať?
- 4 vajíčka
- 100 g trstinového cukru
- 200 g kukuričného škrobu
- 2 dcl oleja
- ½ prášku do pečiva z vinného kameňa (neobsahuje fosfáty a je 100 % bezlepkový)
- 1 polievková lyžica kakaa
Ako budeme postupovať?
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme suché ingrediencie, sneh z bielkov a olej nakoniec. Rozdelíme cesto na dve časti, do jednej pridáme kakao. Základné cesto vylejeme do bábovkovej formy najprv, do neho vlejeme a vidličkou rozťaháme kakaové cesto. Pečieme pomaly pri teplote 150 ˚C cca 1 hodinu.
Odporúčame prečítať: Proteínová bábovka
Zdroj receptu: fitshaker
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)