Pridaj sa do LETNÉHO SHAPU so Supershape, začať môžeš aj DNES!

LETNÝ SHAPE 2025

Dubákové ragú

Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy. Nachádzajú sa kdesi medzi týmito dvoma druhmi. Z pohľadu živín obsahujú huby veľa minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamín D a niacín (B3), riboflavín (B2), majú nízky obsah kalórií a sú takmer bez tuku.

Dubákové ragú
20. JUL 2014

Suroviny na 2 porcie:

  • 400 g čerstvé dubáky (môžu byť aj iné čerstvé huby)
  • 10 g olej
  • 120 g cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • 1 PL balsamico krém
  • 2 PL petržlenová vňať
  • citrónová šťava

Príprava:

Očistené dubáky (huby) nakrájajte na hrubšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju dozlatista na rozohriatom oleji. Pridajte nakrájané dubáky, mierne osoľte a za stáleho miešania duste domäkka, nepridávajte tekutiny (vodu resp. vývar). Udusenú zmes ochuťte balsamicovým krémom, soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním doplňte veľa nasekanej petržlenovej vňate.

Zdroj: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1800
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Dubákové ragú

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

penicilin@centrum.sk
penicilin
 27.7.2014 13:49

100% BIO zelený čaj z oblasti Kjoto Japonsko, veľmi zdravý ,aj na chudnutie http://goo.gl/NgFAew