Dubákové ragú
Huby sú skvelé potraviny. Ani rastliny, ani živočíchy. Nachádzajú sa kdesi medzi týmito dvoma druhmi. Z pohľadu živín obsahujú huby veľa minerálov, vlákniny, esenciálnych aminokyselín, vitamín D a niacín (B3), riboflavín (B2), majú nízky obsah kalórií a sú takmer bez tuku.
Suroviny na 2 porcie:
- 400 g čerstvé dubáky (môžu byť aj iné čerstvé huby)
- 10 g olej
- 120 g cibuľa
- soľ
- korenie
- 1 PL balsamico krém
- 2 PL petržlenová vňať
- citrónová šťava
Príprava:
Očistené dubáky (huby) nakrájajte na hrubšie kúsky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno a restujte ju dozlatista na rozohriatom oleji. Pridajte nakrájané dubáky, mierne osoľte a za stáleho miešania duste domäkka, nepridávajte tekutiny (vodu resp. vývar). Udusenú zmes ochuťte balsamicovým krémom, soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním doplňte veľa nasekanej petržlenovej vňate.
Zdroj: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1800
Ilustračné foto: www.freedigitalphotos.net (rakratchada torsap)
Diskusia k článku - Dubákové ragú
Nový príspevok
100% BIO zelený čaj z oblasti Kjoto Japonsko, veľmi zdravý ,aj na chudnutie http://goo.gl/NgFAew